• Morocco Syria Turkish Ghana Dutch

Afgelopen januari begon de eerste lichting cursisten met het traject Proeftuin Kinderopvang. Vorige week hebben de deelnemers hun certificaten in ontvangst genomen, en nu mogen zij aan de slag als groepshulp op de kinderopvang.

In totaal zijn er in januari veertien cursisten gestart. Van hen gaan er twee de opleiding niveau 2 Zorg en Welzijn doen, vier cursisten doen de Entree-opleiding Dienstverlening, één cursist gaat een snuffelstage doen in de gehandicaptenzorg, één cursist gaat werken, en zes cursisten gaan de opleiding niveau 3 tot pedagogisch medewerker doen. Een fantastisch resultaat!

Proeftuin Kinderopvang is een leerwerktraject, waarin de deelnemers hun lessen in taalvaardigheid en werknemerscompetenties combineren met een stage op een kinderopvang in Utrecht. Samen met Gemeente Utrecht, Leerwerkloket Utrecht, MBO Utrecht, ROC Midden Nederland en UWV werkte NCB samen om dit traject op te zetten. Bij NCB volgden de anderstalige deelnemers taallessen en kreeg iedereen les om de benodigde vaktaal en werknemerscompetenties onder de knie te krijgen. Met als doel: aan het werk kunnen als groepshulp en eventueel doorstuderen tot pedagogisch medewerker. In september 2024 gaat de tweede groep van start!

Walaa is een van de deelnemers van Proeftuin Kinderopvang. In deze video vertelt ze over haar ervaringen tijdens het traject en over haar ambities na het traject. Bekijk de video hier.

30 Mei 2024